De eetkamerbanken: alles wat jij moet weten over deze nieuwe interieurtrend

Heb jij al eens van eetkamerbanken gehoord? Wanneer jij op zoek bent naar nieuwe eetkamerstoelen voor aan de eettafel, dan is het leuk om eens een kijkje te nemen naar nieuwe trends en alle verschillende stijlen. Zo kom je te weten wat jou het meeste aanspreekt en welke stijlen je kan afstrepen van jouw lijstje. Ondanks dat we vaak direct denken aan stoelen, is het steeds vaker gebruikelijk dat we eetkamerbanken aan onze eettafel zetten. Deze banken hebben namelijk verschillende voordelen. Ben jij benieuwd of de eetkamerbank een optie is voor jou? Lees dan snel dit artikel verder. We nemen hier namelijk alle ins en outs met je door.

 

Over eetkamerbanken

De eetkamerbanken zijn een aantal jaren geleden populair geworden in de eetkamer en zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. De eetkamerbanken brengen het gevoel van buiten naar binnen en brengen echt warmte aan de ruimte. Ben jij benieuwd hoe jij deze eetkamerbank in jouw huis kan brengen? Dan helpen we je graag verder. Het belangrijkste van de eetkamerbank, is dat ze extreem veelzijdig zijn. Ze zijn beschikbaar in verschillende materialen, zijn te vinden in verschillende formaten, zijn helemaal naar eigen wens te stylen en ze nemen niet gelijk veel plaats in beslag. Daarnaast zijn ze echt een tijdloos object om in jouw eetkamer te hebben. Om inspiratie op te doen over de verschillende ontwerpen, moet je bij FEST zijn.

 

De verschillende modellen

Ondanks dat eetkamerbanken klinken als een vrij simpel object, zijn er zoveel verschillende opties mogelijk. Voordat jij jouw aankoop maakt, is het verstandig om je te verdiepen in deze mogelijkheden. Verschillende opties zijn bijvoorbeeld een bank met rugleuning, een lange bank, een hoekbank of een bank zonder rugleuning. Daarnaast heb je uiteraard verschillende hoogtes om uit te kiezen. Ook moet je rekening houden met de afstand tussen de bank en de tafel. Omdat de bank minder makkelijk aan te schuiven is, wil je zorgen dat hij standaard op een comfortabele afstand van de tafel staat. Over het algemeen kan je aanhouden dat de tafel er ongeveer 10 tot 12 centimeter over de bank moet worden geplaatst. Wanneer je de ruimte hebt, is het verstandig om te kiezen voor een bank diepte van minimaal 60 centimeter. Zo weet je zeker dat iedereen genoeg zitoppervlak heeft op de eetkamerbanken.

 

De voordelen van het gebruiken van een eetkamerbank

Uiteraard is een van de voordelen van de eetkamerbanken dat ze erg stijlvol uitzien. Maar, de voordelen houden daar niet op. Een grote reden waarom steeds meer mensen kiezen voor een eetkamerbank, is dat het geld bespaard. Wanneer je een bank aan jouw eettafel zet, hoef je namelijk minder stoelen aan te schaffen. De eetkamerbank is vaak voor een vergelijkbare prijs voor een stoel te vinden, terwijl je er meerdere mensen aan kwijt kan. Het is dus een ideale manier om jouw tafel te vullen, zonder dat je gelijk hoeft te investeren in veel stoelen. Een ander voordeel is de ruimte die het bespaart. De banken zijn steeds vaker terug te vinden in appartementen. dit komt omdat je met behulp van de eetkamerbanken minder ruimte nodig hebt. Stoelen zijn vaak plomper en hebben meer ruimte nodig om aangeschoven te worden. De bank is juist een erg open ontwerp die minder ruimte in beslag neemt.