Het voordeel van zelfborende schroeven

Je hebt er vast wel eens van gehoord, zelfborende schroeven. De vraag is of je ook weet waarvoor je de schroeven kunt gebruiken. Een zelfborende schroef is, zoals de naam eigenlijk al verklapt, een schroef die zichzelf makkelijk in het te bevestigen materiaal boort. Dat heeft een aantal voordelen. Zowel voor jou als klusser als voor het materiaal dat je vast wilt zetten. In dit artikel gaan we je daar alles over vertellen en leggen we je ook uit wanneer je deze schroeven het beste kunt gebruiken. Zo kies jij voortaan met gemak de juiste schroef bij de juiste klus en wordt klussen voor jou een fluitje van een cent.

Met weinig inspanning toch stevigheid

Met zelfborende schroeven heb je weinig kracht nodig om de schroef in het te bevestigen materiaal te draaien. De punt van de schroef is zo gemaakt dat ie zich als vanzelf in het materiaal draait. Dat betekent voor jou dat je een stuk minder kracht hoeft te zetten en met minder inspanning de schroef in het materiaal draait. Daar heb je geen elektrische schroevendraaier of boor met schroeffunctie voor nodig. Het kan wel hoor, want met hulp apparaat draai je de schroef nog makkelijker ergens in.

Geen gedoe met boren met zelfborende schroeven

Met zelfborende schroeven is het voorboren van gaten voorgoed verleden tijd. Dat scheelt je een hoop tijd en gedoe. Het enige dat je hoeft te doen is een markering zetten, met een potlood of stift, op de plek waar je hem wilt schroeven en je bent klaar om ervoor te gaan. Makkelijker gaat het niet worden. Over de stevigheid hoef je je geen zorgen te maken. Een zelfborende schroef blijft goed zitten en maakt jouw materialen stevig aan elkaar vast.

Minder kans op splijten van het hout

Bij het gebruik van zelfborende schroeven heb je minder kans op het splijten van het hout waar je de schroef in gaat draaien. De speciale punt is wat scherper dan veel andere schroeven. Je kunt hem moeiteloos in het hout draaien zonder dat het hout beschadigt. De speciale schroef zorgt ervoor dat de schroef makkelijk in het hout draait en helpt om het hout te beschermen. Er zijn verschillende soorten materialen en verschillende soorten schroeven die daarbij passen. Kijk dan ook altijd naar de juiste maat schroef die past bij het juiste materiaal.

Voor elke klus zelfborende schroeven

Met zelfborende schroeven kun je makkelijk metaal op metaal bevestigen en metaal op hout. Je hebt voor vrijwel elke klus een zelfborende schroef. Zorg ervoor dat je de juiste dikte gebruikt en de juiste lengte. Als je kiest voor een te korte schroef, dan loop je de kans dat je de materialen niet goed aan elkaar bevestigt en dat de materialen weer los komen. Is je schroef te lang dan kan het zomaar zijn dat je door het materiaal heen schroeft en dat is natuurlijk ook niet handig. Als stelregel kun je aanhouden dat je schroef tot voorbij het midden van het te bevestigen materiaal gaat om stevig vast te kunnen blijven zitten.