Wanneer is het isoleren van de kruipruimte verstandig?

Het isoleren kruipruimte is een goede manier om de woning te voorzien van een goede isolatie. De isolatie van woningen kunnen sterk van elkaar verschillen. De ene woning heeft meer aan het isoleren van de kruipruimte dan andere woningen. Sommige woningen zijn namelijk al goed geïsoleerd en bij sommige woningen is het lastig om isolatie in de kruipruimte aan te leggen. Hier zul je alles te weten komen over of het verstandig voor jou is om de kruipruimte te isoleren.

 

Is het isoleren van de kruipruimte voor jouw woning mogelijk?

Het is ten eerste belangrijk om te kijken of het eigenlijk wel mogelijk voor jou is om de kruipruimte te isoleren. Voor isolatie heb je natuurlijk ruimte nodig om het aan te brengen. Het doel van isolatiemateriaal in de kruipruimte aanbrengen is om ervoor te zorgen dat de vloer warmte goed kan vast houden. Om dit te doen moet er altijd eerst gekeken worden of het isolatiemateriaal direct onder de vloer geplaatst kan worden. Pas wanneer dit niet mogelijk is kun je gaan kijken of het mogelijk is om het aan te brengen in de kruipruimte. Om de kruipruimte te kunnen isoleren moet er genoeg ruimte zijn. Een kruipruimte moet hoog genoeg zijn om het isolatiemateriaal in te plaatsen. Het kan ook zo zijn dat sommige woningen helemaal geen kruipruimte hebben. Om te kijken of je een kruipruimte hebt kun je kijken in de woning voor een luik in de vloer. Soms kunnen deze luiken goed verstopt zitten. De meeste luiken bevinden zich bij de ingang van de woning.

 

Kijken naar andere isolatie alternatieven

Er zijn veel manieren om een woning te isoleren. Het is natuurlijk het beste om eerst de manier te gebruiken die het goedkoopste is en het meest effectief is. Zo zal de isolatie van de spouwmuren meer opleveren dan de isolatie van andere alternatieven. Voordat je de kruipruimte isoleert kun je dus eerst kijken naar andere gunstigere alternatieven. Het isoleren van de kruipruimte is heel effectief, maar het is altijd verstandig om alle opties te bekijken die je hebt. Je kunt bij een isolatie specialist langs gaan om te kijken welke isolatietechniek het beste is voor de woning.

 

Opbrengsten van het isoleren kruipruimte

Isoleren van de kruipruimte is natuurlijk alleen gunstig wanneer je er meer voor terugkrijgt dan wat je ervoor hebt betaald. In de meeste gevallen is het isoleren kruipruimte erg gunstig op de lange termijn. Voor een kleine investering op de korte termijn kun je op de lange termijn erg veel geld besparen. Gemiddeld ligt de kostenbesparing op 325 kuub gas per jaar. Doordat gas steeds schaarster wordt zullen de gasprijzen steeds meer stijgen. Hierdoor heb je in de toekomst meer profijt aan een lager gasverbruik. Een deel van de kosten voor het aanbrengen van isolatiemateriaal wordt ook vergoed in de vorm van subsidie isolatie. Per vierkante meter isolatie kun je zo aardig wat geld besparen.