Wat zijn de voordelen van een bouwkundige keuring Utrecht?

Het kopen van vastgoed is natuurlijk ontzettend spannend. Voor iedereen die op het punt staat om vastgoed te kopen geldt natuurlijk dat hij of zij er absoluut zeker van wil kunnen zijn dat het vastgoed wordt aangekocht tegen de meest interessante voorwaarden. De vraag die je, je moet stellen is echter hoe je dat nu precies voor elkaar krijgen. Om dit te kunnen doen heb je namelijk behoeften aan heel wat informatie en kennis. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Utrecht zorgt er in de praktijk voor dat je precies die kennis kan opdoen waar je behoeften aan hebt met betrekking tot het pand dat je van plan bent om aan te schaffen. Wil jij ook graag ontdekken wat nu precies alle voordelen van een dergelijke keuring precies zijn? Lees dan zeker verder!

Tijdens een bouwkundige keuring Utrecht wordt er geen schade toegebracht 

Een bouwkundige keuring Utrecht is een visuele controle. Kenmerkend voor zo’n visuele controle is dat ze zoals de naam reeds aangeeft louter en alleen op het zicht mag worden uitgevoerd. Er mag dus geen schade worden aangebracht of er mogen geen onderdelen worden gemanipuleerd om te achterhalen of er zich daarachter mogelijks bepaalde schade zou kunnen bevinden. Dit zorgt ervoor dat de verkopende (en kopende) partij niet geconfronteerd zal worden met extra kosten voor het verhelpen van de tot stand gekomen schade. Anderzijds heeft dit wel als nadeel dat het eventueel mogelijk is dat bepaalde schade aan het zicht onttrokken blijft. Hou hier wel rekening mee. 

Je krijgt een goed beeld van de waarde van het pand

De waarde waar een pand over beschikt is niet zo subjectief als veel mensen zouden vermoeden. Natuurlijk spreekt het voor zich dat de verkopende partij graag zoveel mogelijk geld wil verdienen aan de verkoop. Voor jou als potentiële koper geldt natuurlijk het tegenovergestelde. De vraag is echter wat nu eigenlijk echt de waarde is van het pand dat je wenst aan te schaffen. Het antwoord op deze vraag kan worden geboden door het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Utrecht. Een dergelijke keuring laten uitvoeren zorgt er immers voor dat er zeer precies kan worden vastgesteld wat de mogelijke gebreken en / of schadegevallen zijn aan het pand in kwestie. Op basis van deze vaststellingen kan dan de correcte prijs worden bepaald. 

Je doet er zo goed als altijd financieel voordeel mee 

Het resultaat van de bouwkundige keuring Utrecht wordt opgenomen in het zogenaamde bouwkundig rapport. Dit is een document dat een cruciale rol kan spelen tijdens het voeren van de onderhandelingen met betrekking tot de verkoop van het pand in kwestie. Voor het laten uitvoeren van een bouwkundige controle kan je rekening houden met een prijskaartje variërend van ongeveer 300 tot ongeveer 500 euro. Natuurlijk zijn dit opnieuw kosten waar je rekening mee moet houden, maar het moet gezegd dat de inhoud van het bouwkundig rapport je ook heel wat geld kan opleveren. Niet zelden blijkt daar namelijk uit wat nu echt de reële marktwaarde is van het pand. Zo voorkom je dus op een efficiënte manier dat je te veel zou betalen voor het pand in kwestie.